METANCITY – nejen Hip hop

Proč se mi nelíbí nové album PSH / Recenze

Peneři Strýčka Homeboye, jedna z nejdéle fungujících kapel v České republice, vydala po pěti letech své teprve druhé album Rap´n´Roll. Nejen díky velmi zábavnému názvu se společně s informacemi o blížícím se datu vydání nesly různé spekulace, plné očekávání. Orion, Wladimir 518, DJ Mike Trafik, sestava do nových let, kompletní, lidi chtěj párty, co na to PSH?

PSH chtěj taky. Proč ne? Nevadí mi ani filozofování, které jisté weby označují za bezduché, ani party shit, ale když už, tak na maximum. Jak vypadá nové album PSH? Víceméně nijak. Nudně, stejně, unaveně. Začneme od začátku.

Orion, dříve znám jako Feťák, působí patrně nejhůře z celé sestavy. Po dvou sólovkách zní strašně vyčerpaně. Dříve jsem si říkal, že by nebylo špatné, kdyby upustil od svých „prokalím víkend beze spánku“ textů, ale po poslechu Klonů na druhém pokračování Teritoria jsem jen rád, že se tak nestalo. Oukej, Orione, co dál? Moc toho není, aspoň pobavit, taky nic, škoda.

Číslo dvě… DJ Trafik, nový beatmaker. Bohužel. Na první poslech to sice až na pár výjimek není nejhorší, ale stačí hlubší pohled a je jasné, co nakonec Trafor dokázal. To, že poskládat za sebe beaty není nic extra složitého. Hlavně když to má zvuk, ale chce to nápad. Není, není. Vlastně ano, je, ale jen jeden, a to přebrat, zkopčit, vzít.

Poslední Brož, já osobně mám stále problém zvyknout si na flow, kde se dává přehnaný důraz na každé slovo, ale v rámci celku mi to stále připadá ještě v pořádku. Rozhodně jeden z plusových bodů alba.

Nová deska PSH se nepovedla. Ač to zní neuvěřitelně.. po pěti letech od Repertoáru.. zní strašně uspěchaně. Beaty počínaje, texty konče. Co se hostů týče, tak také zůstane u průměru. Akorát Lela zaujme, především tím, že po těch více jak deseti letech se její hlas moc nezměnil, třeba byla nachlazená. Rap’n’Roll průměr, odpovídající hodnocení zrovna takové 3.

Tracklist:

1 – Intro
2 – Znova
3 – 1985
4 – Parket + Čistychov
5 – Kamufláž
6 – Jackpot
7 – Wolfův Revír + James Cole
8 – Klubový pravidla
9 – Nemam rád + Lela
10 – Tf tf
11 – Rok PSH
12 – Moje řeč
13 – Parket (RMX) + Čistychov, Indy, SuperCrooo
14 – Neutečeš + LA4
15 – Outro

http://www.psh.name

Tagy: Peneři Strýčka Homeboye, PSH, Rap'n'Roll, Orion, Mike Trafik, Wladimir 518

Rubrika: Recenze, 6. července 2006, Ravenak



Komentáře

TOY Ikona k nicku: TOY
07.18 - 7. července 2006

hehe tak to je drsne-recenze,proč se mi nelibi nove album psh:)))  

musím se smát..cedlo me bavi,je fakt že zvát k trackům holku co ma flow jak 15letá čííča je přímo pěkné…ale co, další deska,aspon mužu poslouchat něco nového,každý čekal hit za hitem,ja poslouchám a baví mě to..a to žese nepovedla-hehehe směju se zase:))aspon že někdo má nato aby něco vydal..ne jak zewlaci tady v ostravě more,peace


07.44 - 7. července 2006

:D recenzi nechám být  


07.44 - 7. července 2006

ale proč ti vadí „Klony“ ???  


09.30 - 7. července 2006

no  

Už se těším,jak si ji poslechnu.


09.51 - 7. července 2006

Nelibi  

100% souhlas s recenzi… az na to, ze i ta 3 je mozna moc..


11.40 - 7. července 2006

souhlas  

recenze krutá, leč pravdivá)


13.24 - 7. července 2006

nesouhlas  


21.41 - 7. července 2006

 

nevim nevim jak slisim tak je to na hovno ale přece jsou to PSH


03.27 - 8. července 2006

he  

moje řeč a neutečeš u mě vyhrali jinak super, rad si vyberu s kazdyho alba 3 tracky )


17.42 - 8. července 2006

 

vladimir jede krutě, orionuv projev se mi nelibi, nemusim ho, neurazí, neohromí. Trafikovým beatům něco chybí, špatné ale určitě nejsou. minimalně 6,7 věcí u mě vede a baví mě… 1985, znova, rok psh, volfův revír, parket remix, klubový pravidla, neutečeš… Nová deska psh je něco jiného než většina lidi čekala, minimalně vláďa je o 100% výš než kdy předtím. recenze je přehnaně negativní – tvůj názor Vašííku:)))


18.32 - 8. července 2006

khoma  

nemá cenu snad ani reagovat :)


00.51 - 9. července 2006

:I  


00.53 - 9. července 2006

 

Hlavni co me na albu desi jsou beaty(muj nazor´=) ) !! Zbytek byl jiz zminen .. cekal jsem vic :(


10.46 - 9. července 2006

 

Mě to album vyloženě zklamalo :-(, myslím, že tam jde hodně cítit směr, který nasadila jedna kontroverzní kapela, ale k penerům se to nehodí… no nej je asi Kamufláž a myslím, že to co repuje Lela je hodně zajímavý, přijde mi to poetické, navíc s tím hlasem,a sloka od Oriona v tomhle tracku nej na albu…stará jednoduchost… jinak LaFor opět nezklamal


14.39 - 9. července 2006

heheh:)  

tak jsem se tak zaposlouchal do Edo Maajky…album No sikiriki…jsou tam zajímavé zvuky:))

doporučuji poslechnout tracky Obecana rijec a Samo za raju a pak od PSH Moje řeč (verze z NEJBR HIPHOP MIX) a Parket RMX…Trafiku, Trafiku…:))))


16.04 - 9. července 2006

fosko  

no.. Bobby Womack – Across 110th Street (sampl pro Moje řeč) taky je na soundtracku k filmu Jackie Brown od Tarantina.. stejně tak tam je další song, na jehož jméno si teď nevzpomenu, který byl komplet vysamplován pro Edův nejnovější singl, akorát bicí změnili :)


22.22 - 9. července 2006

jojo  

tak v souvislosti s Wichem neškodí naposloucaht Flera:)))


14.59 - 10. července 2006

Ravenak  

a hlavne ten film je nejvetsi narez .) mas ho ?))


Ema Ikona k nicku: Ema
18.06 - 10. července 2006

..ani sem ho neslysela…:D..  

…ale moc dobrych ohlasu sem taky neslysela…hol­d…RIP PSH:D…


18.25 - 10. července 2006

a4  

někde by se měl válet :)


09.53 - 11. července 2006

novy BBarak 52  

tam to wich podle me dobre vystihl. …Trafikovy beaty jsou zajimavy, je tam par dobrych napadu, je sikovnej, na to jak dela pomerne kratkou dobu, ale pro me je zatim furt lepsi DJ, nez producent. Vim ze za rok bude mit mnohem vic skillz a napadu a on sam zpetne si to uvedomi, ze to trochu vyhrotil a uspechal. Me osobne se mi libi 3–4 beaty, ale zbytek je prumernej…BBarak č.52, strana 35, blok Pražský štýlo.


13.27 - 11. července 2006

a4  

neřekl nic než pravdu, ačkoli to lehce -patrně z kamarádství- zjemnil :)


13.02 - 12. července 2006

jojo  

pravdu dí stařík :D


16.06 - 17. července 2006

WTF???  

SUPERCROO VIRUS UZ NAKAZIL SKORO CELOU PRAGU !!! SUX ZMRDI !!!


11.25 - 22. července 2006

Ty jo…  

Koukam, ze je tu clovek, kterej dokaze napsat pravdu.. bomba…


Redakce neodpovídá a nenese žádnou zodpovědnost za obsah komentářů.
Redakce si dále vyhrazuje právo mazat příspěvky a to zejména ty jejichž obsah nebude věcný, k tématu, bude obsahovat vulgární výrazy, poškozující jakýmkoli způsobem redakci, či její členy.

Reklama zde

Reklama